Parfumuri cu note de mosc

 

 

Moscul … o nota de parfum foarte speciala si des intalnita in compozitia parfumurilor datorita proprietatii sale unice de a echilibra compozitiile, adaugandu-le o tusa subtila de senzualitate si caldura. Este laudat si ca fiind un minunat fixator, care reduce rata de evaporare si permite compozitiei originale sa dureze mai mult timp, pastrandu-si mirosul ei propriu.

 

Moscul este o substanta secretata de o glanda abdominala a unei specii de antilope din Tibet. Aceasta substanta puternic mirositoare este secretata doar de masculul speciei si exercita o mare atractie sexuala pentru femela speciei.

 

 

 

 

In parfumerie aroma naturala a moscului este foarte complexa, ea descrie mai degraba impresia generala a unui parfum, nu un incredient concret. Nota de mosc ii ofera parfumului atribute contradictorii de la dulce, cremos la pudrat, prafos si pana la bogat, condimentat sau chiar lemnos, in functie de cantitatea folosita si de celelalte note lanaga care este adougat.

 

Moscul animal mai este inlocuit in compozitia anumitor parfumuri cu unele plante care impartasesc aceleasi proprietati odorante cu moscul animal, ele fiind capabile sa produca lactone, compusi macrociclici cu miros moscat.

 

Multe din aceste plante, cum ar fi aglica de gradina (Angelica archangelica), floarea de mosc (Mimulus moschatus),  abelmoscul sau semintele de ambretta (Abelmoschus moschatus), sunt astazi larg utilizate ca substitute ale moscului animal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parfumuri cu note de mosc

 

Voi prezenta mai jos cateva dintre cele mai des folosite parfumuri de catre noi ce contin arome de mosc in proportii diferite in functie de persistenta si mireasma pe care creatorii parfumurilor au dorit sa o exprime:

 

- Cerutti 1881 pour femme este un parfum floral care atrage atentia prin prospetimea si senzualitatea sa, in care mirosul floral, plin de gratie se stabilizeaza perfect cu acordurile fine de mosc devenind confortabil.

 

- parfumurile by Christian Dior au foarte des intalnita aceasta aroma in compozitia lor. Enumeram aici: Hypnotic Poison eau Sensuelle, Dior Addict, Dior Hypnotic Poison, Dune, Miss Dior Cherry L’Eau, Dior Eau Sauvage, Tendre Poison, Fahrenhite.

 

- Euphoria by Calvin Klein este un parfum oriental cu note de mosc in care aromele sale imbietoare denota o compozitie vibranta. Alte parfumuri Calvin Klein cu arome de mosc: ck Obsesion, Ck Beauty, Ck One

 

- deasemenea majoritatea parfumurilor de la Versace contin note de mosc ce le ofera parfumurilor o compozitie aromatica chiar condimentata, unele fiind usor fresh, altele florale sau parfumurile lemnoase ce se imbina perfect cu tonuri de mosc alb natural. Dintre acestea enumeram: Versace man Eau Fraiche, Versace Crystal Noir, Versace Medusa, Versense Versace si Bright Crystal.

 

 

 

Echipa site-ului: www.parfumeriedelux.ro by HIRIS Group

 

 

 


 

Acest articol a fost publicat în Materii prime și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>